Osztálykirándulások

Osztálykirándulás

Kedves Tanárok, Diákok!
Ajánlataim a városnézés kapcsán:

Klasszikus városnéző séta a barokk belvárosban

Kossuth Lajos utca nevezetességeinek megtekintése: Nagypréposti Palota, Kispréposti palota, Megyeháza, Fazola kapuk; Líceum, Bazilika, séta a város Fő utcáján, Dobó-tér nevezetességei és ismerkedés a belváros új látnivalóival, majd az Egri Vár és török kori emlékek felkeresése.

Tanárnők, Tanár urak, Diákok!
Városnézés kicsit másképpen: városfelfedező program a felismerés és a tudás megszerzésének örömével! A diákok 3 fős csapatokban közös munkával, memóriajáték, szövegértés és mókás feladatok megoldásával ismerik meg Eger városát.

Választhatnak az alábbi lehetőségek közül:

 1. Rendhagyó történelemóra az Egri várban

  A Dobó István Vármúzeum történeti kiállításának megismerését a kiállított tárgyakat felölelő, tematikus feladatlapok segítségével szeretnénk élvezetessé tenni a diákok számára, hogy a tanulás játékos formában történjen.
  Ezután a Hősök terme és a Kazamata idegenvezetéssel társuló meglátogatása következik.


 2. Gyűjtsd a csillagokat
  Barangolás a barokk Egerben térkép segítségével. A diákok csoportokban kereshetik fel a belváros nevezetes helyeit, ahol a feltett kérdésekre megtalálhatják a helyes válaszokat! A diákok maguk lesznek az idegenvezetők.

  A csillaghelyek érintik a város leghíresebb látnivalóit.

 3. A Nagy Könyv nyomában! Gárdonyi Géza: Egri Csillagok című műve kapcsán, idegenvezető kíséretében az író egykori lakóházának felkeresése. Bepillantás az „egri remete” életébe, aki halhatatlanná tette az egri hősöket!

  Ezután az Egri Vár megismerése, Gárdonyi sírjának felkeresése majd idegenvezetővel, látogatás a Kazamatában! A résztvevők a kapott feladatlapok kérdéseire a Dobó István Vármúzeum kiállítóhelyein adhatják meg a helyes válaszokat.

  A legtöbb helyes válasz alapján győztest hirdetünk!

  Az útvonal kialakítása és a nevezetességek felkeresése természetesen igény szerint is történhet
  A fent ajánlott lehetőségek beilleszthetők a városnéző programba is.

 4. Eger a törökkorban, mai magyar szemmel (vezetett séta)

  A török hódoltság időszakában Eger egy több szandzsákot magába foglaló török tartomány, vijalet székhelye lett. Hallgathatjuk, hogy mit is hagytak ránk a 91 év alatt a törökök, káros és nem káros szenvedélyeik sorát. A séta során az alábbi helyeket keressük fel: Petőfi tér, Törökfürdő, Valide Szultána Fürdőrom, a megújult belváros terei, Dobó- Gárdonyi- Végvári Vitézek tere, Gergő és Vicuska szobra, majd a Minaret.


 Lehetősége van idegenvezetővel 1-2 órában, 3 órás, félnapos vagy egész napos városnézésre.

Választhat klasszikus városnéző programot vagy a tematikus lehetőségek közül.

Csillagtúrák Eger környékén és a Világörökség nyomában Észak-Magyarországon.

Tartson velem és élvezze Eger történelmi szépségét!

Kérjen ingyenes ajánlatot